SmartLights.ba

Alkaris d.o.o

Podne lampe

Podne LED lampe

Kada razmišljamo o domu, uredu ili prostoru u kojem boravimo, odmaramo se ili ipak radimo, ne možemo ga zamisliti bez osvijetljenja. Dovoljno dobro osvjetljenje mora da bude praćeno dizajnom i izgledom rasvjetnog tijela koja će svojom estetikom upravo uljepšati i prostor za koji je namjenjen. Naime, možda imate prostor na vašem radnom stolu uz koji bi idealno pristajala stolna lampa ili ipak dio dnevnog boravka koji bi se mogao obogatiti podnom lampom iz naše bogate ponude, ili ipak želite da je vaš hodnik dovoljno osvijetljen pomoću zidne lampe, sve to možete pronaći u velikoj paleti Alkaris rasvijetnih tijela.

Izuzetno smo ponosni što se bavimo razvojem svim vrsta rasvijetnih tijela pa tako i podnim LED lampama o kojima ćemo u nastavku više reći. Sama ideja podnih lampi javila se već u srednjem vijeku, najprije u Francuskoj i Njemačkoj, kada su najljepše dvorce krasile lampe sa svijećama. Raskoš, sjaj, blještavilo, prestiž – upravo su to riječi kojima bismo mogli opisati izvedbe lampi tog perioda. Mnoštvo podnih lampi, različitih izvedbi i oblika sa svijećama kao izvorom svjetlosti, bile su neizostavan element svake palače. Kao i danas, i u tom periodu osvijetljenje je imalo kako funkcionalnu tako i estetku zadaću koje je moralo ispuniti. Izvedbe i oblici su morali pratiti stilove koje je svaki period sa sobom nosio te se ovaj dio razvoja nikada nije, srećom, zapostavio. Vremenom, podne lampe su postale sastavni dio svakog doma, te tako 60-70-ih godina, doživljavaju svoj procvat a njihova izvedba biva sve ljepša i sofisticiranija.

Svjesni koliko podne lampe su bitne za naše prostore, mi u Alkarisu sa velikim zadovoljstvom vam predstavljamo novu kolekciju podnih LED lampi. Bilo da se odlučite da želite da vaš prostor krasi drvena LED podna lampa ili ipak lampa izrađena od visoko kavlitetnog alumij materijala, sa idejom podnih lampi zaista ne možete pogriješiti. Kao i svi naši proizvodi, tako i podne LED lampe su visoko kvalitetno izrađene sa izuzetnom funkcionalnosti osvijetljenja a njihovi oblici i izvedbe će vašem domu/uredu dati posebno notu harmonije i stila kojem težite.