SmartLights.ba

Alkaris d.o.o

ZNZKVI

Helem Nejse Late Nightmare Show

Kada u više od sat vremena ubacite muziku i zanimljive goste, interesantni sadržaj, smijeh, kvizove i još mnogo toga, dobijete Helem Nejse Late Nightmare Show . Ovaj show kreacija je naših prijatelja iz Helem Nejse benda i ekipe koja ih okružuje. U osam emitovanih epizoda na njihovom oficijalnom YouTube kanalu, ovaj show je izazvao veliku pažnju publike, na što smo svi ponosni.

U ovom članku pišemo više o saradnji sa našim prijateljima iz Helem Nejse banda, kvizu te našim zajedničkim budućim projektima.

U ovom članku pišemo više o saradnji sa našim prijateljima iz Helem Nejse banda, kvizu te našim zajedničkim budućim projektima.

Helem Nejse

Prije nego krenemo sa opisom kviza, na čijoj smo realizaciji aktivno učestvovali, dozvolite nam da se svi zajedno podsjetimo nekih interesantnih i vrijednih informacija o Helem Nejse bandu. Ovaj band iza sebe ima tri uspješna albuma i to: Go u Gostima (Periskop, 2017), Pola Čovjek Pola Jedan (Croatia Records, 2019) i Gluten Tag (Croatia Records, 2020.), a kako smo mogli saznati u pripremi je i četvrti studijski album.

Pored uspiješnih albuma, mogu se pohvaliti i sa saradnjom sa nekim od najvećih imena regionalne muzičke scene poput Ede Majke, Dubioza Kolektiva, Markom Luisom i mnogim drugim.

Helem Nejse ekipa, pored muzike, bavi se i drugim sferama djelovanja a njihova radijska emisija „Helem Nejse Rejdio Šou“ traje već pet godina i transformirana je u video podcast i crtanu seriju „Bruca Braca Bruda Brada “.

ZNZKVI

Igra znanja u obliku kviza pod imenom ZNZKVI bila je dijelom Nightmare Showa i savršena interakcija članova Helem Nejse banda i publike.

Kviz se sastojao iz pitanja iz šest oblasti i to: narodne mudrolije, novija politička historija BiH, geografija, umjetnost i kultura, sport, uspješne žene. Nedjeljni pobjednici su se borili u finalu koje je održano u zadnjoj epizodi.

Show je ispratilo preko 200 hiljada gledalaca a svake nedjelje na hiljade pratitelja je pozivalo kako bi bili učesnici ovog kviza.

Budući projekti Alkarisa i Helem Nejse ekipe

Naša saradnja sa Helem Nejse nikako da neće stati na ovom projektu. Radujemo se i sa nestrpljenjem očekujemo nove i zanimljive poduhvate koje ćemo svakako predstaviti na Alkaris blogu. Provjerite i ostale zanimljive članke ovdje .